Mountainbike Downhill

iSinds 2006 hebben jonge locals met veel passie en inzet een droom gerealiseerd. Wat aanvankelijk als gek werd afgedaan en in het gunstigste geval belachelijk werd gemaakt, genereert vandaag een onmisbaar klantensegment dat in de zomer het hele station verlevendigt. Bellwald heeft zich met zijn bikepark buiten de landsgrenzen gevestigd. De droom van toen is nu een integraal onderdeel van Bellwald geworden.

De innovatieve sfeer van het pionierswerk van die tijd moet vandaag en in de toekomst consequent worden voortgezet. Vandaag werken verschillende belangengroepen hand in hand om het bestaande aanbod te behouden, te optimaliseren en verder te ontwikkelen. Dit om te voldoen aan de eisen van onze motorrijders, maar ook van onszelf. Opgezet en onderhouden door de Oberwallis-downhill-club GAB, onderhoud en marketing is nu overgenomen door de vereniging Bike Park Bellwald.

Net als in het begin kunnen onze downhill-gasten zich elke dag verheugen op een intensief onderhouden en veilige route.

In het eerste weekend van oktober wordt Oberwallis opnieuw getroffen door het downhill-virus! Bij de laatste run van de iXS Downhill Cup raceserie verwachten we weer 350 racers, veel teams en gezellige feestjes onder vrienden. Na de training op vrijdag gaat het raceweekend echt beginnen!

Zwartpad «Nationaal»

Er zijn twee woorden die de zwarte route in het Bellwald Bike Park het beste omschrijven: snel en vloeiend. Het parcours is niet in het zwart geadverteerd vanwege technisch moeilijke passages. De moeilijkheid van de route ligt vooral in de veeleisende traverses en de hoge mate van concentratie die nodig is om gefocust te blijven op de relatief hoge snelheid.

De afdaling begint direct bij het middenstation en gaat over 100 procent natuurlijke grond door open weiden en bospassages. Keer op keer komt de rijder interessante hoofdpunten tegen zoals de "Lucien Combo" door de Mut Gorge of de Rockgarden "Death".

De baan wordt "Nationaal" genoemd omdat de Zwitserse kampioenschappen erop werden gehouden in het jaar na de opening in 2005. Sindsdien heeft het parcours tijdens de iXS Downhill Cup in oktober gediend als een populair circuit voor maximaal 400 downhillers. Ondanks het feit dat deze afdaling al meer dan tien jaar bestaat, kunnen de kwaliteit en het rijplezier vandaag nog steeds worden gegarandeerd door gekwalificeerd onderhoud.

Wij wensen iedereen veel plezier, moed en voorzichtigheid op de klassieker in het Bellwald Bike Park.

Hoogteverschil: 400 m

Lengte: ca. 2,3 km

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld - moeilijk

Flow Trail Bosbult (open)

De nieuwe "Forest Bump Trail by die Mobiliar" is een leuk, vloeiend, creatief, speels en gevarieerd beginnersparcours dat gemakkelijk te rijden is. Met optionele lijnen en sprongen, springbare golven, tafels en verborgen sprongen biedt dit parcours ervaren en geoefende mountainbikers veel mogelijkheden voor creatief spel en "jibbing". De hoofdlijn van het machinaal aangelegde parcours bevat slechts enkele technische elementen, heeft een grotendeels homogeen en vlak oppervlak en is in dit opzicht als lichtblauw geclassificeerd.

Hoogteverschil: 390 m

Lengte: ongeveer 4 km

Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Pump Track

De "speeltuin" voor jong en oud. Een pumptrack is een circuit van 1 meter breed met golven, schuine bochten en sprongen.

Sinds de opening in 2016 is de pumptrack het ontmoetingspunt in Bellwald. De pumptrack bevindt zich bij de sport- en recreatievoorzieningen. Gebruik is gratis.


Mountainbike Trails

Wallis is met 8000 km aan singletracks een fantastische plek om met de MTB de bergen in te trekken. Er zijn in Goms een groot aantal uitgezette routes beschikbaar.

Bellwald ligt op de route van de Stoneman Glaciara.

4.700 meter hoogte, 27 miljard ton ijs: de Stoneman Glaciara is de nieuwe mountainbike-ervaring van Roland Stauder in Zwitserland.

De route voert over drie uitgebalanceerde etappes omhoog naar de Grote Aletschgletsjer - de machtigste ijsstroom in de Alpen - en terug naar Mörel. De klim naar de koning volgt met bijna 1600 meter hoogte: een oude militaire weg leidt steil omhoog naar de 2451 m hoge Breithorn-pas. Daarna volgt de afdaling naar het Binntal. Altijd langs de Rhône, dan gaat het richting Obergoms - door oude, mystieke dorpskernen, langs historische monumenten en uitnodigende cafés.