Zomer

Het zomerseizoen begint in Bellwald al eind mei. Als de laatste sneeuw is gesmolten beginnen de alpenweiden te bloeien en worden de schitterende zijdalen van het Rhonedal, zoals het Fieschertal, Binntal en het Val d’Anniviers, weer toegankelijk. In juni zijn de temperaturen al zomers te noemen! Doordat de weiden nog niet gemaaid zijn, is er een overvloed aan veldbloemen te aanschouwen. Omdat het echte vakantieseizoen nog niet begonnen is, heerst er een heerlijke rust in de omgeving. Juni is daarom bij uitstek geschikt voor een rustige, sportieve of romantische bergvakantie in Bellwald!

In de vakantiemaanden juli en augustus is het iets drukker, maar zelfs dan gaat dit aan de vakantieganger in Bellwald voorbij. Alle toeristische voorzieningen zijn geopend, het weer is zondermeer mediterraan te noemen, de karakteristieke Zwitserse koeien zijn weer van stal gehaald, luiden hun bellen in de weiden en de herders trekken met hun schapen de bergen in.

De mogelijkheden tot sportieve ondernemingen in de directe omgeving zijn onbeperkt. In Bellwald zelf kunt u tennissen, midgetgolfen, (offroad) skaten, mountainbiken, eindeloze bergwandelingen maken, downhill steppen, met de stoeltjesliften naar de top van de berg gaan of gewoon heerlijk van de zon genieten op het terras of balkon van uw chalet. In de directe omgeving kunt u raften op de Rhone, canyonning in het Grimseldal, diverse leuke uitstapjes maken naar Sion, Brig, Binntal, Aletschgeletscher, Fieschergletscher, licht (downhill) fietsen door het dal van Oberwald naar Fiesch of zelfs Brig. Bezoek eens het Brigerbad, een uitgebreid zwembad-complex uitgerust met thermale baden, een 180 meter lange glijbaan, een wildwater rivierbad, op nog geen 30 minuten met de auto!

In de maanden september en oktober veranderen de groene weiden en bossen in schitterende herfstkleuren en is de herfst in de bossen te ruiken. Ook dan zijn de temperaturen nog aangenaam en is de rust het grootst! Voor sportieve bezigheden als fietsen, wandelen e.d. is dit vanwege de niet al te hoge temperaturen een ideale periode om een vakantie in Bellwald door te brengen.