WINTER

Bellwald biedt in de wintermaanden van einde december tot april ruime mogelijkheden tot skiën, snowboarden en winterwandelen. Op 20 minuten rijden ligt het langlaufmekka van Goms. Het kleinschalige skigebied van Bellwald is bij uitstek geschikt voor families, maar biedt ook de geoefende skiër tal van mogelijkheden. Het beperkte aantal liften (4 stuks) beslaat een aanzienlijk gebied en het skigebied strekt zich dan ook uit tot 2550 meter hoogte. Voor kinderen is er genoeg te doen. Zo is er de met een kinderliftje en rolband voorziene, afgerasterde kinderspeelplaats ‘Hasenland’, waar zelfs de kleinsten al kunnen kennismaken met het skiën of sleeën. Hier kan in de middag gratis gebruik van worden gemaakt. Ook is er een sleepad van 2100 meter tot 1600 meter hoogte!

Voor de niet-skiërs zijn er diverse winterwandelingen mogelijk (met of zonder sneeuwschoenen). Uitgebreide Après-ski treft men in Bellwald niet aan, maar voor de echte liefhebber zijn er altijd wel mogelijkheden te vinden! Zo is er de gezellige Gadebar waar in de middag rondom vuurtonnen drankjes gedronken wordt of zijn er een aantal gezellige teraasen langs de piste.

Voor wie behoefte heeft om eens in een groot skigebied te skiën, is er de mogelijkheid om het Aletsch Arena te bezoeken. Hiervoor behoeft u slechts 15 minuten met de auto naar Fiesch te rijden, de auto op het betaalde parkeerterrein onder aan de gondelbaan te parkeren en de gondel naar Kühboden te nemen. Hier kunt een dag lang een ski-tocht maken. In 2023 wordt Bellwald zelfs aangesloten op dit skigebied!

Bellwald beschikt over een professionele ski-school en over een tweetal moderne ski verhuur- en verkoop winkels. Hier kunt u het nieuwste materiaal huren.
In het dorp zijn een goed uitgeruste supermarkt, een bakkerij, diverse restaurants, een pinautomaat, sportwinkels, een VVV, een bank en een postkantoor aanwezig.

Voor goedkopere boodschappen kunt u naar het dal. Daar zijn grote winkels als de Jumbo, Coop, Lidl en Aldi